Deel dit artikel
-

Disney Plus vanaf november in de VS

Het nieuwe videokanaal van Disney dat moet concurreren met Netflix gaat in de VS in november van start. Europa zal op zijn vroegst in 2020 kunnen beschikken over Disney Plus.

Er komen aparte secties voor Disney animaties, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic. Niet alle films zijn meteen beschikbaar, wel klassieke tekenfilms zoals Bambi, The Jungle Book en Aladdin. Ook alle dertig seizoenen van The Simpsons zijn via Disney te zien. Net als Netflix gaat Disney ook eigen producties maken voor het kanaal, te beginnen met tien originele films en 25 originele series.

Er kunnen speciale profielen worden aangemaakt voor kinderen, die dan ook alleen voor hen geschikte films en series te zien krijgen.

Opvallend is dat met 6,99 dollar per maand Disney onder de prijs van Netflix gaat zitten. Advertenties worden niet getoond.

Disney rekent op 90 miljoen gebruikers in 2024. Per jaar wordt aanvankelijk 1 miljard dollar en later 2 miljard geïnvesteerd. Rond 2024 moet het kanaal winst gaan maken.

Disney wordt een belangrijke speler op de markt voor online video. Het is mede-eigenaar van Hulu, het sportkanaal ESPN Plus en het Indiase Hotstar. Mogelijk worden Hulu, ESPN en Disney Plus in een bundel aangeboden.

Update 19/8: Inmiddels is bekend geworden dat Nederland de Europese primeur krijgt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond