Deel dit artikel
-

Disney krijgt Hulu in handen na overname Fox

Disney heeft een meerderheidsbelang verworven in videodienst Hulu dankzij de overname van de film- en tv-activiteiten van het Amerikaanse (21st Century) Fox. Daarvoor wordt 52 miljard dollar op tafel gelegd.

Voor dat bedrag krijgt Disney verder het Nat Geo network, Star TV en een belang in Sky. De bekende zender Fox News en de sportkanalen worden in een andere vennootschap ondergebracht en vormen geen onderdeel van de overname.

In de loop der jaren heeft Disney steeds meer studio’s aangekocht, zoals Pixar, Marvel en Lucasfilm. Met de acquisitie van Fox is het bedrijf nog beter voorbereid op de lancering van een eigen videodienst in 2019. Zo heeft Disney nu ook de rechten gekregen van Titanic, The Simpsons, Empire en Avatar.

Toch is het de bedoeling dat ook Hulu verder wordt versterkt en een echte concurrent gaat worden van Netflix en Amazon Prime Video. Hulu wordt momenteel alleen in de VS aangeboden. De nieuwe dienst die Disney wil uitrollen zal zich meer gaan richten op gezinnen, Hulu heeft als doelgroep volwassenen.

Fox is groot gemaakt door de inmiddels 86-jarige Rupert Murdoch. De krantenmagnaat heeft nog een controlerend belang in News Corp, eigenaar van The Wall Street Journal, en ook de conservatieve zender Fox News blijft van hem.

Het gaat 12 tot 18 maanden duren voordat de overeenkomst rond is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond