Deel dit artikel
-

Disney Plus komt in november naar Nederland

De geruchten dat Disney Plus in Europa als eerste in Nederland begint, blijken toch waar te zijn. De Amerikaanse studio heeft zojuist details bekend gemaakt over de lancering van de videodienst in de VS en daarbuiten.

Disney Plus gaat 12 november van start in Noord Amerika en in Nederland. Kort daarna zijn Australië en Nieuw Zeeland aan de beurt. Nederlanders betalen 69,99 euro per jaar of 6,99 euro per maand, goedkoper dan Netflix. De Nederlandstalige pagina staat inmiddels klaar.

Het platform zal per direct beschikbaar zijn op iOS, Apple TV, Google Chromecast, Android, Android TV, PlayStation, Roku en XBox One. Gebruikers kunnen via de app een abonnement afsluiten. In Apples TV App is Disney Plus volledig geïntegreerd.

Via Disney Plus komen vooral eigen producties aan bod. Er komen aparte secties voor Disney animaties, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic. Niet alle films zijn meteen beschikbaar, wel klassieke tekenfilms zoals Bambi, The Jungle Book en Aladdin. Ook alle dertig seizoenen van The Simpsons zijn via Disney te zien. Net als Netflix gaat Disney ook eigen producties maken voor het kanaal, te beginnen met tien originele films en 25 originele series.

Disney rekent wereldwijd op 90 miljoen gebruikers in 2024. Per jaar wordt aanvankelijk 1 miljard dollar en later 2 miljard geïnvesteerd. Rond 2024 moet het kanaal winst gaan maken.

Met de komst van Disney Plus breekt de strijd om de videoplatforms in alle hevigheid los, want ook Apple gaat dit najaar van start met Apple TV Plus.

Disney wordt een belangrijke speler op de markt voor online video. Het is mede-eigenaar van Hulu, het sportkanaal ESPN Plus en het Indiase Hotstar. Mogelijk worden Hulu, ESPN en Disney Plus in een bundel aangeboden.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Pim

Is het op alle apple tv apparaten beschikbaar?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond