Deel dit artikel
-

Disney Plus straks standaard op Philips televisies

Philips gaat zijn toekomstige Android televisies later dit jaar standaard voorzien van de nieuwe videodienst Disney Plus. De app daarvoor kan nu al wel in de Play Store worden gedownload.

Alle Philips Android TV tv’s van 2020 zijn geschikt voor Disney+ App met Dolby Vision streaming, aldus het bedrijf. Een deel van het aanbod van Disney is al eens in hoge kwaliteit uitgebracht voor Blu-ray, maar vooral oudere Star Wars episodes zijn nu voor het eerst in hoge kwaliteit via de toestellen van TP Vision te zien.

TP Vision, merkhouder van Philips, hield woensdag op Schiphol zijn jaarlijkse winterpersdag, waar naast audioproducten ook zijn nieuwste televisies werden gedemonstreerd.

In mei komen er bijvoorbeeld nieuwe Philips-OLED televisies van 55- en 65 inch. Die onderscheiden zich vooral door het gebruik van kunstmatige intelligentie om kleur, het contrast, de beweging of de scherpte te verbeteren aan de hand van duizenden voorbeelden. De Philips 9435 en 9235 bevatten ook een premium geluidssysteem dankzij de samenwerking met audio expert Bowers & Willkins.

TP Vision heeft daarnaast ook meerdere 4k LCD televisies gepresenteerd die voorzien zijn van een ingebouwde soundbar.

Philips bleek vandaag geen groot liefhebber van de speciale ‘filmmaker modus’, waarmee bepaalde beeldinstellingen zoals motion smoothing automatisch worden uitgezet bij het kijken van speelfilms. Ook de kleuropties en de beeldverhouding worden automatisch ingesteld zoals de filmmaker ‘ze bedoeld heeft’.

De nieuwe modus is een initiatief van de UHD Alliance, een industriegroep met pnder meer LG, Panasonic en Vizio. Ook Philips heeft zich aangesloten bij dit consortium, en gaat de optie ook aanbieden, “maar wij constateren dat het lang niet altijd het beste beeld oplevert”.

Opnieuw wacht Philips met de introductie van 8K televisies. Volgens Danny Tack, directeur Product Strategy & Planning, heeft het bedrijf al wel toestellen klaar voor het geval de markt aantrekt. “De introductie van 4K tv was voor ons makkelijker dan 8K, omdat je voor 8K content nodig hebt voor toestellen van zeer groot formaat. Die content is er nog niet.”

TPVision bevestigde vandaag nogmaals dat het met Google werkt aan de implementatie van het gamingplatfotm Google Stadia in zijn televisies, zij het dat dit dit jaar vermoedelijk nog niet gaat gebeuren. Mogelijk heeft dit te maken met het beleid van Philips om alleen zeer stabiele versies van Android TV te gebruiken. Zo gebruikt Philips nog Android 9 Pie in plaats van de nieuwe Android 10. “Concurrenten moesten de uitrol van nieuwere versies vaak terugdraaien nadat er problemen waren geconstateerd. Dat willen wij onze gebruikers niet aandoen.”

Deel dit bericht

7 Reacties

Ellen

Wij hebben een 50PUS6703 tv en kijken nu Disney omslachtig via de PlayStation. Is ver ook mogelijk om rechtstreeks te kijken?

Jeroen

Philips blijft ver beneden de maat leveren als het gaat om software updates en daarin nieuwe apps zoals nu bijvoorbeeld Disney+. Het is gewoon niet als app beschikbaar. Ooit heb ik gekozen voor Philips ambilight voor de huiskamer en liep ik al tegen een direct verouderd systeem aan omdat er geen updates waren. Met Apple TV opgelost. Pas Met kerst 2019 de fout genaakt om voor de kinderen Ieder een mooie Philips 42” tv te kopen voor de slaapkamers. Met de kerst was Disney+ nog niet beschikbaar als app. Nu, eind mei 2020 nog steeds geen update voor Disney+. Gewoon gloednieuwe “Smart” TV’s. Pas op voordat je aan Philips begint. De prijs lijkt leuk, maar de user interface (menu’s) zijn onlogisch en ga niet uit van updates. Dit is bij Samsung wel het geval.

Camthelion

Allemaal leuk en aardig dat philips android krijgt, maar ze moeten eerst de oudere apparaten bijwerken, zodat iedereen kan kijken wat ie wil zien en dat is nu onmogelijk. Eerst zorgen dat wat er is bijgewerkt wordt en dan pas met nieuwe dingen beginnen.

Ernest

Ik heb mijn philips tv nu 3 maanden en ook ik loop tegen dit probleem aan. Aan de muur heel mooi gezicht, maar het interface valt me tegen. Ik kan disney plus er niet op krijgen, ik kan geen apps downloaden. Erg jammer, door verkopen maar, en LG of Samsumg aanschaffen. Daar heb ik meer mogelijkheden.

Dewi

Ik heb deze tv nu ook hij is heel mooi en de ambilight ook, maar ik kan geen disney+ kijken ook niet via webbrowser

Eugeen Van Meerbeeck

Hetzelfde probleem met mijn Philips tv. Voorlopig (hoop ik) kun je dit oplossen door gebruik te maken van een “Chromecast” en te streamen via uw smartphone (waar ge de Disney app moet geïnstalleerd hebben).

R.S. te Heerlen

Hier hetzelfde probleem. Een prima tv maar app installeren en gebruiken één groot drama!
Met name de Disney app is niet te vinden of te downloaden. Philips gooi hier asap een update voor uit (58PUS7805/12).
Nu via de smartphone –》chromecast kijken, zeer onwenselijk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond