Deel dit artikel
-

Disney Plus straks standaard op Philips televisies

Philips gaat zijn toekomstige Android televisies later dit jaar standaard voorzien van de nieuwe videodienst Disney Plus. De app daarvoor kan nu al wel in de Play Store worden gedownload.

Alle Philips Android TV tv’s van 2020 zijn geschikt voor Disney+ App met Dolby Vision streaming, aldus het bedrijf. Een deel van het aanbod van Disney is al eens in hoge kwaliteit uitgebracht voor Blu-ray, maar vooral oudere Star Wars episodes zijn nu voor het eerst in hoge kwaliteit via de toestellen van TP Vision te zien.

TP Vision, merkhouder van Philips, hield woensdag op Schiphol zijn jaarlijkse winterpersdag, waar naast audioproducten ook zijn nieuwste televisies werden gedemonstreerd.

In mei komen er bijvoorbeeld nieuwe Philips-OLED televisies van 55- en 65 inch. Die onderscheiden zich vooral door het gebruik van kunstmatige intelligentie om kleur, het contrast, de beweging of de scherpte te verbeteren aan de hand van duizenden voorbeelden. De Philips 9435 en 9235 bevatten ook een premium geluidssysteem dankzij de samenwerking met audio expert Bowers & Willkins.

TP Vision heeft daarnaast ook meerdere 4k LCD televisies gepresenteerd die voorzien zijn van een ingebouwde soundbar.

Philips bleek vandaag geen groot liefhebber van de speciale ‘filmmaker modus’, waarmee bepaalde beeldinstellingen zoals motion smoothing automatisch worden uitgezet bij het kijken van speelfilms. Ook de kleuropties en de beeldverhouding worden automatisch ingesteld zoals de filmmaker ‘ze bedoeld heeft’.

De nieuwe modus is een initiatief van de UHD Alliance, een industriegroep met pnder meer LG, Panasonic en Vizio. Ook Philips heeft zich aangesloten bij dit consortium, en gaat de optie ook aanbieden, “maar wij constateren dat het lang niet altijd het beste beeld oplevert”.

Opnieuw wacht Philips met de introductie van 8K televisies. Volgens Danny Tack, directeur Product Strategy & Planning, heeft het bedrijf al wel toestellen klaar voor het geval de markt aantrekt. “De introductie van 4K tv was voor ons makkelijker dan 8K, omdat je voor 8K content nodig hebt voor toestellen van zeer groot formaat. Die content is er nog niet.”

TPVision bevestigde vandaag nogmaals dat het met Google werkt aan de implementatie van het gamingplatfotm Google Stadia in zijn televisies, zij het dat dit dit jaar vermoedelijk nog niet gaat gebeuren. Mogelijk heeft dit te maken met het beleid van Philips om alleen zeer stabiele versies van Android TV te gebruiken. Zo gebruikt Philips nog Android 9 Pie in plaats van de nieuwe Android 10. “Concurrenten moesten de uitrol van nieuwere versies vaak terugdraaien nadat er problemen waren geconstateerd. Dat willen wij onze gebruikers niet aandoen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond