Deel dit artikel
-

Disney Plus verliest weer 1,3 miljoen abonnees, streamingbedrijf later dit jaar winstgevend

De streamingverliezen binnen de entertainmentdivisie van Disney daalden tot 138 miljoen dollar van een verlies van 984 miljoen een jaar eerder, maar Disney Plus raakte opnieuw 1,3 miljoen abonnees kwijt.

Die 1,3 miljoen waren bijna het dubbele van het verlies van 700.000 dat analisten hadden voorspeld.

Het verhogen van tarieven, zoals het de laatste jaren meermaals heeft gedaan, bleek niet telkens voldoende om het tij te keren.

De totale inkomsten voor het Entertainment segment, dat Disney’s traditionele tv-activiteiten, streaming en film omvat, daalden met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder tot $9,98 miljard.

Disney verwacht dat haar streamingbedrijf (inclusief ESPN en Hulu) in september winstgevend zal zijn. De gemiddelde maandelijkse inkomsten per Disney+ gebruiker, buiten India, stegen met 14 dollarcent.

In navolging van Netflix gaat Disney Plus accountdelen verbieden vanaf 14 maart in de VS. Het verbod geldt in eerste instantie alleen voor nieuwe gebruikers, later voor alle abonnees. Bij Netflix leverde een soortgelijk verbod flink veel meer abonnees op.

Toch heeft het totale concern woensdag de winstverwachtingen van Wall Street ruimschoots overtroffen, dankzij recordresultaten in de themaparken en voortdurende kostenbesparende inspanningen, ook al bleven de inkomsten achter bij de ramingen. Het bedrijf boekte een winst van 1,22 dollar per aandeel. De omzet van het totale concern bedroeg 23,5 miljard.

Disney gaat 1,5 miljard dollar investeren in Epic Games, de maker van Fortnite, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Disney en Epic Games zullen de komende jaren een gloednieuw games- en entertainmentuniversum creëren, aldus Disney in een verklaring.

Disney werkte eerder ook samen met Epic Games om personages uit Marvel, Tron en Star Wars naar Fortnite te brengen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond