Deel dit artikel
-

DisQounts bovenaan de Crossborder Top 30

DisQounts International is verkozen tot snelstgroeiend internationaal werkend e-commercebedrijf op basis van omzetcijfers.

De lijst met de snelste digitale groeiers in de e-commercesector werd gisteren bekendgemaakt. In de top vijf staan naast DisQounts ook nog Koffievoordeel, Forza Refurbished, T.O.M. en FashCom.

Deze toplijst is voor de derde keer uitgereikt. DisQounts won met een omzetgroei van boven de vierhonderd procent. Exacte omzetcijfers zijn niet gepubliceerd.

Everlake uit Sneek is het enige bedrijf dat drie jaar achter elkaar in de top tien staat.

Directeur Andreas Giese van Dexport, dat de prijsuitreiking organiseerde met Twinkle Magazine, licht toe aan Emerce: “De drie grootste markten voor Nederlandse e-commercepartijen zijn België vanwege de taal, Duitsland omdat het dichtbij en megagroot is en Frankrijk. Daarna gaan bedrijven, afhankelijk van hun eigen situatie, naar het VK of meer richting Italië en Spanje.”

De reden dat een lange lijst relatief onbekende bedrijven zo hoog scoort in de Crossborder Top 30: “Zij durven stappen te maken en zetten direct schaalbare systemen in vanaf de start. Kleine bedrijven met lef die werken in kleine teams kunnen snel schakelen.”

Belangrijke thema’s voor 2019: “Merkopbouw, want met een perfecte website alleen win je geen vertrouwen en populariteit. Ook van belang: goede creatives, zoals campagnewinnaar Fatboy, met distributie naar socialmedia, YouTube en programmatic advertising en – natuurlijk – focus op de vertaling naar conversie.” Giese wijst erop dat het loont om naast een goede backend ook een strategie voor marketplaces te hanteren, met name Amazon in het buitenland.

Het thema kanaalconflict blijft volgens de exportspecialist ook volgend jaar nog een wezenlijk issue.

Deel dit bericht

1 Reactie

Michel

HBB24 en Snowcountry staan ook al 3 jaar in de top 30

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond