Deel dit artikel
-

Distributiecentrum wehkamp tegen overstroming en aardverschuiving verzekerd

Wehkamp heeft zijn nieuwe, volledig geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle – met een oppervlak van dertien voetbalvelden – verzekerd tegen overstroming en aardverschuiving. Daarnaast is het onlinewarenhuis tegen materiële schade, bedrijfsschade en machinebreuk afgedekt. Dat zegt verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon.

De dekking tegen overstroming was een vurige wens van wehkamp, omdat het nieuwe onlinewarenhuis zich in het overstromingsgebied van de IJssel bevindt. Waterschade, met name aan de geautomatiseerde systemen, zou grote impact op de bedrijfscontinuïteit tot gevolg kunnen hebben.

Het komt niet vaak voor dat een retailer van deze omvang in Nederland tegen het risico van overstroming en aardverschuiving kan worden verzekerd, zegt Aon.

Wehkamp koos ook voor dekking tegen machinebreuk en bedrijfsschade vanwege het volledig geautomatiseerde magazijnsysteem waar in het distributiecentrum mee wordt gewerkt. Het bedrijf zet in het nieuwe distributiecentrum onder meer 468 geautomatiseerde ‘shuttles’ in om producten uit de stellingen te halen en in bakken naar de inpaklocaties te brengen. Uiteindelijk kunnen dagelijks een kleine 200.000 artikelen de deur uit richting klanten. Dat komt neer op ruim 33 miljoen artikelen per jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond