Deel dit artikel
-

Dit is de nieuwe CEO van Twitter

Elon Musk heeft voormalig NBCUniversal-advertentiechef Linda Yaccarino definitief benoemd tot de nieuwe CEO van Twitter. Zij moet het vertrouwen van adverteerders terugwinnen.

Yaccarino hield zich de laatste jaren vooral bezig met het moderniseren van de advertentieactiviteiten bij NBCUniversal, dat eigendom is van Comcast Corp.

Yaccarino kwam in 2011 bij NBCU, na 15 jaar te hebben gewerkt bij Turner Entertainment. Zij was onder meer nauw betrokken bij de lancering van de Peacock-streamingdienst.

Mark Marshall treedt aan als interim-voorzitter van de reclame- en samenwerkingsgroep van NBCUniversal. Marshall werd in 2018 benoemd tot president van de advertentieverkoop.

Sinds Musk Twitter in oktober overnam, zijn adverteerders het sociale mediaplatform ontvlucht. Het merendeel is bang dat hun advertenties naast ongepaste inhoud verschijnen omdat de moderatie is uitgekleed. Musk erkende eerder dit jaar dat Twitter te kampen had met een enorme daling van de advertentie-inkomsten.

En dat is niet het enige probleem: de haastige introductie van abonnementen is geen succes gebleken. Enorm hoge tarieven voor het gebruik van API’s (softwarekoppelingen) en een blauw vinkje voor bedrijven hebben potentiële klanten weggejaagd.

Hoewel Musk zegt dat Yaccarino zal helpen bij het bouwen van een alles-in-een-app, die een rijke verscheidenheid aan diensten zou kunnen bieden, zoals peer-to-peer-betalingen, blijven digitale advertenties de kernfocus van het bedrijf, zo belooft Musk.

Musk zal zich als uitvoerend bestuursvoorzitter en CTO stevig blijven bemoeien met Twitter en het is afwachten of de samenwerking goed zal verlopen. Beleggers vinden dat Musk zich weer moet connecteren op Tesla. Sinds Musk Twitter kocht, zijn Tesla-beleggers bang dat hij mogelijk niet in staat is om de volledige aandacht te besteden aan het bedrijf, dat in een prijzenoorlog verwikkeld is met start-ups en oudere autofabrikanten.

Musk heeft onlangs ook nog een AI-bedrijf opgericht met de naam TruthGPT om het op te nemen tegen OpenAI’s ChatGPT en Alphabets Bard.

Foto: Linda Yaccarino tijdens het World Economic Forum in Davos, januari 2019. (World Economic Forum / Sikarin Fon Thanachaiary)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond