Deel dit artikel
-

Dixons sluit fysieke winkels, gaat online verder

Alweer vertrekt een elektronicaketen uit de winkelstraten. Dixons gaat zijn circa dertig winkels sluiten en gaat online verder.

Een aantal winkels van Dixons start door als vestiging van Phone House, iCentre of MyCom. Op deze manier hoopt eigenaar Relevant het aantal ontslagen te beperken. Welke winkels worden gesloten is nog niet bekend. Over veel winkels worden nog gesprekken gevoerd.

Samen met iCentre is Dixons recentelijk overgenomen door Relevant Holdings na het faillissement van BAS Groep. Toen leek het nog de bedoeling om alle winkels voort te zetten. Relevant Holdings heeft ongeveer driehonderd winkels van onder meer iCentre, Optie1 en Phonehouse. Het bedrijf is ook eigenaar van Typhone.nl en Skouter.nl.

Onder BAS Groep had Dixons het trouwens al moeilijk. Er werd besloten tot een nieuwe formule waarin connectiviteit en ervaring centraal stonden. De winkelinrichting werd ook aangepast.

iCentre loopt geen gevaar. Deze Apple specialist zou nieuwe afspraken hebben kunnen maken met alle belangrijke leveranciers. Voorafgaand aan de formele overname heeft Relevant Holdings naar eigen zeggen ‘aanzienlijke bedragen’ geïnvesteerd in de retailformules. Hiermee zijn de activiteiten geïntegreerd in de centrale service-organisatie, en is er nieuw werkkapitaal in de onderneming gebracht. Zo zou een groot deel van de nog niet betaalde voorraad en winkelinventaris van de gefailleerde BAS Group betaald.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter

Hee, bestonden zij nog? CD-Romland; Informatique…wie volgt?

Tim

Keer op keer als ik een winkel bezoek, hebben ze niet het product waar ik naar op zoek ben.

Ja, ze kunnen het wel voor je bestellen. En dan hebben we het denk ik volgende week binnen, als het goed is.

Juist…

Back to the interwebs, dan heb je het de volgende dag!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond