Deel dit artikel
-

DNB waarschuwt tegen cryptohandelaar Binance

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat Binance zonder wettelijk verplichte registratie bij DNB cryptodiensten in Nederland aanbiedt. Dat betekent dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Klanten kunnen hierdoor een verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering, zo schrijft de toezichthouder.

Binance werd opgericht in 2017 door Changpeng Zhao. Het bedrijf was aanvankelijk gevestigd in China, maar verhuisde zijn hoofdkantoor naar de Kaaiman eilanden vanwege de strenge regulering in het thuisland.

Binance wordt in een aantal landen gezien als platform voor illegale handel. Om toch te mogen blijven opereren in deze landen, heeft Binance de meer risicovolle diensten beperkt, zoals de derivatenhandel.

Binance wordt momenteel onderzocht door zowel het Amerikaanse ministerie van Justitie als de Internal Revenue Service op beschuldigingen van witwassen en belastingdelicten.

Het bedrijft heeft vandaag laten weten dat het een voormalige criminele onderzoeker van het Amerikaanse ministerie van Financiën Greg Monahan heeft aangesteld als witwasrapporteur.

Binance-topman Changpeng Zhao zei vorige maand dat hij de relaties met toezichthouders wilde verbeteren.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

”Binance wordt in een aantal landen gezien als platform voor illegale handel. Om toch te mogen blijven opereren in deze landen, heeft Binance de meer risicovolle diensten beperkt, zoals de derivatenhandel”.

Moet de DNB niet eens alle banken onderzoeken op het gebied van witwassen van de afgelopen jaren?

Mooi om te zien dat de DNB bang is voor Binance.. zijn ze alleen een beetje laat mee.

Remko

Ze hebben weer een zondebok hoor! Er zijn inmiddels honderden van dit soort platformen alleen is Binance groot en valt er snel veel te halen.

Elke vorm van vrijheid wordt zo langzaam aan ingeperkt door regelgevingen, wetten en beperkingen in welke vormen dan ook.

You Will Own Nothing and Stil be Happy……… Ik hoop dat de mensen wakker gaan worden en gaan inzien waar ze in de top van de wereld mee bezig zijn.

Het gaat hier al lang niet meer om witwassen en criminaliteit. Het gaat hier om verlies aan eigen inkomsten en macht van de overheden.

Hoe harder ze het aan proberen te pakken hoe dieper het verdwijnt op het darkweb en dan zijn ze alles aan invloed kwijt.

DOM DOM DOM volkje die bestuurders.

If you can’t beat them join them

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond