Deel dit artikel
-

DNS Belgium controleert registratiegegevens nog sneller

DNS Belgium voert naar eigen zeggen een niet-aflatende strijd tegen cybercriminaliteit. Om misbruik van domeinnamen tegen te gaan controleert de instantie voortaan registratiegegevens van domeinnaamhouders.

Wanneer werd vastgesteld dat een .be-domeinnaam met foutieve gegevens is geregistreerd, kreeg de domeinnaamhouder reeds een mail met de vraag om zijn gegevens te corrigeren. Wanneer dat niet gebeurde binnen de 14 dagen, werd de domeinnaam gedeactiveerd en de website onbeschikbaar gemaakt.

Om te vermijden dat alsnog misbruik wordt gemaakt van registraties worden de gegevens voortaan gecontroleerd nog voor een domeinnaam actief wordt.

Wanneer misbruik wordt vermoed, krijgt de domeinnaamhouder nog steeds 14 dagen de tijd om die gegevens te corrigeren. Wie een domeinnaam registreert met het e-mailadres anoniem@bestaatniet.be en ook nog eens een Russisch telefoonnummer en een Chinees adres opgeeft, zal ongetwijfeld het verzoek krijgen om zijn gegevens aan te passen of te bewijzen dat die gegevens wel degelijk correct zijn. De domeinnaam wordt echter niet geactiveerd zolang dat niet gebeurd is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond