Deel dit artikel
-

Docdata vereenvoudigt verkopen via marktplaatsen

Fulfilmentspecialist Docdata biedt een nieuwe dienst aan waardoor webwinkeliers en fabrikanten eenvoudig hun bereik kunnen vergroten door te gaan verkopen op marktplaatsen.

Deze dienst is een logistiek simpele oplossing voor webwinkels en producenten. Ze leggen hun voorraad bij Docdata. Deze zorgt er met zijn dienst Connect voor dat de producten worden aangeboden op marktplaatsen als die van bol.com, Zalando, Amazon, eBay en Alibaba. Voor Nederlandse winkels is het dus ook een laagdrempelige route om in het buitenland te gaan verkopen.

De eerste klant is Clic Toys, een maker van kinderspeelgoed. Docdata’s woordvoerder: “Docdata Connect kan aansluiten op alle marktplaatsen, Clics Toys heeft nu aanlsuiting met bol.com, Bart Smit, ToysXL, binnenkort volgt Intertoys, en Clics is bezig met het verder expanderen in Europa via andere marktplaatsen. Ze betalen voor de opslag en de handling.”

“Het grote verschil is dat de producten voorheen eigendom werden van bijvoorbeeld bol.com of Bart Smit. Zij kochten het in om in hun voorraad op te nemen.”

Door toevoeging van specifieke business rules in de IT-systemen van de fulfilmentspecialist kunnen producten in elke gewenste verpakking, met eigen branding en zelfs gepersonaliseerd verstuurd worden.

Algemeen directeur Docdata Benelux Jack Heijkans: “Een groot deel van de consumenten start de zoektocht naar producten online, via de grote gevestigde marktplaatsen. Het is dan ook zaak om als merk of retailer op die marktplaatsen aanwezig te zijn. Logistiek stelt dit nogal wat eisen aan je voorraadbeheer terwijl juist daar veel winst te behalen valt. Met Connect bieden wij onze klanten enerzijds een eenvoudige ontsluiting van hun producten aan een miljoenenpubliek, en anderzijds een extreem efficiënt voorraadbeheer.”

De dienst wordt eerst in Nederland aangeboden en daarna uitgerold naar Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond