Deel dit artikel
-

Doek valt voor QR betaaldienst Payconiq in Nederland

Betaalapp Payconiq stopt ermee in Nederland. Nog geen vier jaar na de introductie trekt het bedrijf de stekker uit de betaaldienst, die nog wel in Vlaanderen wordt aangeboden.

Voortgekomen uit ING Groep en in het begin omarmd door Rabobank, ASN, Regiobank en SNS bood Payconiq QR-betalingen in winkels. Voor gebruikers SNS, ASN en RegioBank is Payconiq op dit moment nog altijd de enige manier om met de iPhone in winkels te betalen omdat Apple Pay nog niet (binnenkort wel) wordt ondersteund.

Omdat je met Payconiq een QR-code scant hoefde je niet je telefoon tegen een pinterminal te houden en kon je ook betalen in winkels zonder pinautomaat.

De start-up rekende verder geen abonnement- of licentietarieven, enkel een naar eigen zeggen scherp bedrag per transactie.

Toen initiatiefnemer ING als eerste Nederlandse bank Apple Pay adopteerde, zag CEO Guido Vermeent dat nog niet als concurrentie. ‘Wij zien Payconiq als onderscheidend van Apple Pay. Met Payconiq betaal je in winkels, online en onderling tussen contacten, met zowel een Android smartphone als iPhone. Daarbij werkt Payconiq met alle Nederlandse banken,’ vertelde hij aan Emerce.

Een groot succes is het echter nooit geworden. Winkels als Dekamarkt, Dirk, Bruna, La Place, Fleurop en Spar deden mee, maar heel veel grote ketens ontbraken.

De dienst stopt per 1 januari 2022. Dan ook is de Nederlandse app niet meer beschikbaar in de App Store en Google Play.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond