Deel dit artikel
-

Doelstellingen Videoland blijven ongewijzigd

Bij de televisie- en radiobusiness rekent RTL Group op teruglopende resultaten in deze en komende maanden. Bij Videoland en TV Now in Duitsland zijn de doelstellingen, en daarmee de verwachtingen, ongewijzigd.

Dat zegt het Duitse mediaconcern in een communiqué aan de financiële markt.

“Op middellange termijn houden we vast aan de doelstellingen voor de streamingdiensten: tussen de vijf en zeven miljoen abonnees, een omzet van 500 miljoen euro en een break-even resultaat per 2025.”

Over de tv- en radio-activiteiten is RTL Group minder uitgesproken. De aandeelhouders krijgen enkel te horen dat de eerder uitgesproken omzetverwachting niet wordt gehaald en dat het dividend van vier euro per aandeel niet zal worden uitbetaald.

De mediagroep stuurt sterk op kostenverlaging en cashflow. “We hebben een laag schuldenniveau en een onaangeroerde kredietlijn bij Bertelsmann”, de grootaandeelhouder, “die pas afloopt in 2023.”

Het is aannemelijk de productiekant van het concern lagere omzetten gaat draaien. Er wordt althans minder televisie gemaakt door en met mensen. Dat leidt ook tot lagere omzetten uit reclame. Deze trend speelt de producenten van animaties echter in de hand, want hun verhalen worden op computers geproduceerd. De komende maanden moeten uitwijzen hoe sterk de trend richting digitale animaties op grote publiekszenders is.

Foto: Jorge Franganillo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond