Deel dit artikel
-

Domeinnaam Cd.com in de verkoop

Met een startbod van 300 duizend dollar wordt het domein cd.com volgende week geveild. Sinds 1992 is het in handen van een Amerikaan, die er tot op heden weinig mee heeft gedaan. Ondertussen kwamen er wel duizenden bezoekers, aldus het bedrijf dat de veiling nu op zicht neemt.

Volgens RBM Interactive, dat is ingeschakeld voor de verkoop van de domeinnaam, komen er per dag 1400 bezoekers op www.cd.com, het merendeel daarvan zou bestaan uit mensen die direct de url intypen in de browser. Op de term ‘cd’ wordt volgens het bureau per maand 24,5 miljoen keer gezocht.

Om de prijs nog wat omhoog te jagen heeft RBM Interactive een lijstje geplaatst van de opbrengst van enkele populaire domeinnamen de afgelopen jaren. Boven aan het lijstje staat Business.com met een opbrengst van 7,5 miljoen dollar, gevolgd door Casino.com dat 5,5 miljoen dollar heeft gekost.

Dat zijn transacties van alweer enige jaren geleden, toen de internethype nog volop werd beleefd. Toch blijkt de animo om fllink te betalen voor een domeinnaam nog niet helemaal verdwenen. Eind juli ging creditcards.com nog van de hand voor 2,75 miljoen dollar.

Onderzoek van Namespros.com zou uitgewezen hebben dat Cd.com minstens 1 miljoen dollar waard is. Reden voor RBM Interactive om het bieden volgende week via domeinveiler Sedo.com te starten op 300 duizend dollar. Wie nu direct 2 miljoen dollar op tafel legt is meteen eigenaar van Cd.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond