Deel dit artikel
-

Donald Trump begint eigen sociale netwerk TRUTH Social

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zal alsnog zijn eigen sociale media-app lanceren, TRUTH Social.

‘We leven in een wereld waar de Taliban een enorme aanwezigheid heeft op Twitter, maar uw favoriete Amerikaanse president het zwijgen is opgelegd. Dit is onaanvaardbaar’, aldus Trump in een schriftelijke verklaring.

De app wordt ontwikkeld door Trump Media and Technology Group en een speciaal overnamebedrijf (SPAC), waardoor er ook een beursgang mogelijk is. De overeenkomst waardeert Trump Media & Technology Group op 875 miljoen dollar.

Al geruime tijd wordt gespeculeerd dat Trump als reactie op de boycot van Facebook, Twitter en andere platforms zijn eigen sociale netwerk zou beginnen.

Na de bestorming van het Capitool op 6 januari besloten sommige platforms Trump voor altijd te weren. Daaronder zijn geliefde platform Twitter.

Eerder dit jaar startte Trump een blog met korte berichten. Dat werd geen succes en het blog werd weer uit de lucht gehaald.

Het sociale netwerk wordt volgende maand in bèta uitgerold, met een officiele lancering in het eerste kwartaal van 2022, maar er is ook een videodienst genaamd TMTG op komst met entertainment, nieuws en podcasts.

Met TRUTH Social wil Trump de strijd aangaan met ‘de tirannie van big tech’.

Trump heeft zijn kanaal hard nodig als hij zich weer kandidaat zou stellen voor de presidentsverkiezingen in november 2024. Volgens een poll van de Amerikaanse nieuwszender CNN zou 63 procent van de geregistreerde Republikeinen Trump als partijleider willen zien. Trump zinspeelde er al enkele malen op dat hij zich bij de volgende presidentsverkiezingen opnieuw kandidaat zou willen stellen. Mogelijk wacht hij met dit besluit tot de tussentijdse verkiezingen in 2022.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Patsy M

the monopoly of Twitter and Facebook must in any case be broken. It is not normal that 1 boss/owner can impose his will on people with other ideas. This is dictatorship and must be stopped. Hopefully everyone can log in to Trump’s new social media…

Klaas Kaas

Serieus, gewoon een Russische bot als Trump supporter die reageert op een Emerce artikel of de bizarre dienst die 875 miljoen waard is volgens wc eend?

Heb m’n portie truth wel gehad voor vandaag 😂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond