Deel dit artikel
-

Donald Trump wil Twitter en Facebook aanklagen

Oud-president Trump wil de CEO’s van Twitter en Facebook aanklagen omdat zijn accounts zijn opgeschort of voor onbepaalde tijd zijn geblokkeerd.

Trump spreekt over ‘inspanningen om de rechten van het Eerste Amendement van de Amerikanen te beschermen’. Ook Google moet zich verantwoorden. Dochter YouTube weigerde Trump toegang na de bestorming van het Capitool.

Trumps juridische inspanningen tegen de tech-CEO’s zullen worden ondersteund door het America First Policy Institute, een non-profitorganisatie. Het gaat om een zogeheten groepsvordering, waarbij derden zich kunnen aansluiten.

Twitter heeft het account van Trump permanent op zwart gezet, terwijl Facebook het account heeft opgeschort tot 2023.

De Republikein Ron DeSantis heeft voor de staat Florida (waar Trump woont) een wetsontwerp ingediend dat bedrijveneen boete kan opleggen als ze politici blokkeren, maar een federale rechter heeft deze wet een dezer dagen van tafel geveegd. Lobbygroepen NetChoice en de Computer and Communications Industry Association, die de belangen van techbedrijven als Google en Facebook behartigen, vochten de wet aan.

Een website is volgens de wet niet anders dan een krant: hij heeft het fundamentele recht te beslissen welke meningsuiting hij wel en welke hij niet op zijn platform toelaat.

Een soortgelijk wetsvoorstel in Texas werd aangenomen in de Senaat, maar heeft de volgende horde niet kunnen nemen.

Trump lanceerde in mei zijn eigen blog, maar hief hem ook weer op nadat het bezoekersverkeer tegenviel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond