Deel dit artikel
-

Doordash neemt belang in flitsbezorger Flink

Doordash, een Amerikaanse variant op Just Eat Takeaway, zou voor honderden miljoenen euro’s een belang hebben verworven in de Duitse flitsbezorger Flink.

Dat melden Amerikaanse en Duitse media. Een officiële verklaring van Doordash zelf is er niet. Het zou om een bedrag gaan van 600 miljoen euro tegen een waardering van 1,8 miljard euro. Andere investeerders in deze ronde stapten eerder al in, met 200 miljoen euro. Dat zijn: Cherry Ventures, Northzone, Rewe, Prosus en Target Global.

Eerder waren er geruchten als zou Doordash een belang in Gorillas willen nemen, ook een Europees werkende flitsbezorger.

Voor Doordash gaat het hier om een strategische investering waarmee het in Europa, in indirecte zin, toch aan de voordeuren van huishoudens komt. Voor het bedrijf zelf is dat niet echt meer mogelijk, want maaltijdbezorgers als Just Eat Takeaway, Uber Eats en Deliveroo hebben de markt in handen. De markt voor flitsbezorging van supermarktboodschappen licht echter nog open. Daar zijn partijen als Gorillas, Getir en Flink op actief.

De flitsbezorger Flink zit in Nederland in acht steden en zoekt actief uitbreiding in nog eens negentien. Daarmee is het veruit de meest ambitieuze start-up in dit segment.

Doordash realiseerde in het tweede kwartaal van 2021 een omzet van 1,2 miljard dollar, het dubbele van een jaar eerder. De investeringen gaan ten koste van winst, want het netto resultaat liep op om 23 naar 102 miljoen dollar verlies.

Just Eat Takeaway is sinds de overname van Grubhub begin 2021 actief in de VS als maaltijdbezorger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond