Deel dit artikel
-

Doorverkoop concertkaarten van Ticketmaster stuit op kritiek

Concertkaartenverkoper Ticketmaster heeft kopers niet goed voorgelicht over doorverkoop van concertkaartjes en heeft daarmee mogelijk in strijd met de wet gehandeld. Dat meldt het televisieprogramma Kassa. Ticketmaster stelt bij aankoop dat tickets kunnen worden doorverkocht, maar dit bleek bij bepaalde concerten niet mogelijk. Fans kochten daardoor makkelijker kaartjes in de veronderstelling ze altijd weer te kunnen door verkopen. Ticketmaster zegt nu alle communicatie over doorverkoop aan te passen.

Ten minste honderden, maar mogelijk duizenden concertgangers, hebben kaartjes gekocht voor concerten als van Bruce Springsteen op basis van onjuiste informatie.Het consumentenrecht stelt dat kopers bij online aankopen altijd duidelijk vooraf moeten worden voorgelicht over alle voorwaarden die aan die aankoop verbonden zijn, zo onderstreept de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Volgens de website van Ticketmaster zouden concertkaartjes gemakkelijk door te verkopen zijn via hun eigen platform. Na aankoop bleek dat echter niet altijd te kunnen.Kopers van zogeheten mobile only tickets zagen op de website van Ticketmaster dat dit type kaartje gemakkelijk en veilig door te verkopen was via de Ticketmaster-app. Na aankoop van de kaartjes bleek deze functie echter voor sommige concerten te zijn uitgeschakeld door Ticketmaster.

Gevolg is dat fans met dure kaartjes blijven zitten waarvan zij dachten deze weer via Ticketmaster aan iemand anders kwijt te kunnen. Deze mobile only tickets kunnen ook niet via doorverkoopplatform Ticketswap worden verkocht omdat de kaartjes niet als PDF gedownload kunnen worden, maar alleen een QR-code in de Ticketmaster-app toegang biedt tot het betreffende evenement.

Ticketmaster gaat de informatie over dit type kaartjes nu aanpassen, zodat voor consumenten duidelijk is welke voorwaarden er voor doorverkoop gelden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Harold

Ticketmaster zou dat bij alle concerten moeten doe, dan heb je veel minder mensen die speculeren op het uitverkopen van het concert en het maximale aantal tickets kopen en een uur later voor het dubbele of soms nog meer aanbieden met de smoes dat ze niet kunnen op die dag, voor de kleine groep die echt niet kunnen zou Ticketmaster een terugkoop regeling kunnen aanbieden, dan kan Ticketmaster zelf de tickets weer aanbieden voor verkoop

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond