Deel dit artikel
-

DoubleClick koopt Falk

De Amerikaanse maker van online reclametechnologie DoubleClick heeft de Duitse concurrent Falk overgenomen. Dat maakten de bedrijven gisteren bekend. Met de overname wil DoubleClick verder uitbreiden in Europa en meer gelokaliseerde diensten aanbieden.

“De overname zal een flinke invloed op de Europese markt hebben,” zegt Thomas Falk, CEO van Falk, in een verklaring .”De sterke positie van Falk op de Duitse, Nederlandse en Belgische markt vormt een goede aanvulling op de prominente plek van DoubeClick in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.” Thomas Falk wordt straks de hoogste baas van DoubleClick in Europa, Azië en Afrika.

Falk is één van de belangrijkste aanbieders in Europa van ‘ad server technologie’, een platform waarmee bedrijven hun online advertenties kunnen ‘managen.’ De adserver van Falk heet AdSolution. Het is de bedoeling dat AdSolution zal worden geïntegreerd met de Dart Solution, de adserver van DoubleClick. AdPepper, één van de grootste klanten van Falk, behoort tot de eerste partijen die hebben toegezegd om over te gaan op de nieuwe adserver.

DoubeClick, dat sinds 1996 bestaat, is onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Hellmann & Friedman en JMI Equity. Vorig jaar april werd het bedrijf voor een bedrag van 1,1 miljard dollar van de beurs gehaald. Het hoofdkantoor van DoubleClick bevindt zich in New York; het bedrijf heeft 21 lokale vestigingen.

Falk eSolutions werd opgericht in 1998 en is de afgelopen jaren flink gegroeid. De onderneming heeft meer dan 70 personeelsleden en kantoren in Londen, Parijs, Los Angeles, Sint Petersburg en het Zwitserse Steinhausen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Moers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond