Deel dit artikel
-

Doubleme3D opent full body 3D-scan en printstudio

DoubleMe3D heeft in Bleiswijk een full-body 3D-scan en printstudio geopend. Iedereen kan er een 3D-scan van zijn of haar hele lichaam laten maken, waarna deze 3D geprint wordt. 3D-printjes worden geleverd in plastic en full-color, maar ook in in metaal als koper.

Doubleme3D heeft zelf printers in huis gehaald om de beeldjes te printen in PLA plastic. Andere materialen en full-color beeldjes worden uitbesteed, bijvoorbeeld bij Shapeways. Het scannen zelf duurt maar een paar minuten. Het printen duurt echter gemiddeld acht uur.

Initiatiefneemster Sabina Groeneweg maakte al jaren gipsafdrukken van mensen, vooral van zwangere vrouwen. ‘Toen ik hoorde van deze nieuwe techniek heb ik snel gehandeld en ben ik hierin gestapt. Het samensmelten van de echte wereld met de digitale wereld door middel van steeds goedkoper wordende technieken als 3D-printen en scannen zorgen voor hele nieuwe mogelijkheden op het gebied van portretteren en kunstzinnige bewerkingen.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van der Veeken

En net bij de belangrijkste staat de prijs er niet bij.. Fullcolor 🙂

Het is nog redelijk prijzig natuurlijk, maar zeker een mooi begin. Het printen duurt een stuk langer als ik had verwacht (1,5 uur). Ook zou het mooi zijn als ze de geprinte beeldjes nog nabewerken. Heb gehoord dat dit kan met een soort ‘aceton’ nevel, dat de randjes dan vloeiend worden. Dan zie je de ribbels / lagen niet meer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond