Deel dit artikel
-

Downloadwinkel Amazon: 240.000 apps

Vooruitlopend op de vermeende lancering van zijn smartphone vanavond maakt Amazon bekend dat zijn mobiele downloadwinkel 240.000 apps huisvest.

Daarmee lijkt het bedrijf te willen vertellen dat het een meer dan degelijk fundament heeft om de strijd aan te gaan met de downloadwinkels van Apple, Google en Microsoft.

Vanavond houdt een van ‘s werelds grootste online webwinkels een bijeenkomst waarop een nieuw mediaproduct zal worden gepresenteerd. De informatie die daarover tot op heden uitlekte, wijst erop dat dat een smartphone is die op een gemodificeerde versie van Android draait.

Wie een Androidtoestel heeft, kan al langer Amazons downloadwinkel op zijn toestel zetten als alternatief voor die van Google. Maar aangezien die niet in de Play Store staat, geschiedt de installatie via een wat gekunstelde omweg. Dat distributie-euvel wordt verholpen zodra het een eigen smartphone op de markt heeft.

Het nieuwe toestel komt naar verwachting eerst in de V.S. op de markt, daarna in Engeland en vervolgens in andere grote landen als Duitsland, Frankrijk en Japan. Niets weerhoudt het bedrijf ervan om deze smartphone, die vermoedelijk erg concurrerend is geprijsd, ook in Nederland uit te brengen.

Analist Sucharita Mulpuru van Forrester Research merkt op: “Ik verwacht niet dat Amazons telefoons direct een homerun is. Het bedrijf is fundamenteel geschoeid op drie leesten: retail, media en webservices.” Op geen van de drie vlakken verwacht hij in een keer een grote aanwas. “Mediaconsumptie neemt af naarmate een scherm kleiner wordt.” Algemeen: “Amazon heeft niet zulke diepe zakken als Google en Apple. Daar moeten beleggers serieus rekening mee houden.”

Bron foto: BGR

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond