Deel dit artikel
-

DPD heeft 20.000 ophaalpunten in dertien landen

Bezorger DPDgroup heeft zijn ophaalnetwerk uitgebreid naar 20.000 punten in dertien landen in Europa. Met alleen al drieduizend ophaalpunten in Spanje en het Verenigd Koninkrijk en 1500 in Nederland en België, woont nu 95 procent van de bevolking in Europa binnen 15 minuten van een DPD ophaalpunt.

DPD claimt daarmee het meest fijnmazige PUDO (Pick-Up and Drop-Off) netwerk in Europa.

Momenteel test het bedrijf in Frankrijk Pickup Stations, een netwerk van automatische lockers voor zowel het ophalen als het wegbrengen van pakketten. Er zijn momenteel 300 Pickup Stations operationeel die ieder 100 pakketten per dag kunnen verwerken en 24 uur per dag open zijn.

Ook worden er Pickup Stores getest, die ook 100 pakketten per dag kunnen verwerken. Pickup Stores zijn de vinden op drukke locaties zoals treinstations en winkelcentra, waar ontvangers ook andere producten en diensten kunnen vinden. Zo kunnen ontvangers onderweg naar huis het pakketjes ophalen.

De volgende stap in het Pickup netwerk van DPDgroup is de uitrol van Pickup punten in Polen en de uitbreiding van 800 ophaalpunten naar 2000 punten in Rusland in 2016.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond