Deel dit artikel
-

DPD HUB Eindhoven wordt internationale ‘draaischrijf’ voor pakketten uit heel Europa

DPD opent vandaag het grootste internationale sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Europa, de HUB Eindhoven. De nieuwe locatie heeft een grondoppervlak van 88.000 vierkante meter en een sorteerinstallatie van ruim 2,1 kilometer. In fase twee zal het terrein met nog eens 36.000 vierkante meter worden uitgebreid.

Het distributiecentrum heeft een gecombineerde functie. Enerzijds als depot voor regionale uitlevering en anderzijds als internationale hub en overslaglocatie voor groot transport. Hiermee verbindt DPD niet alleen Rotterdam Mainport, Schiphol (Customs Clearance) en de logistieke hotspot Eindhoven aan elkaar, maar brengt het Europese bestemmingen binnen een straal van 800 kilometer dichterbij voor next day delivery.

Bij een eventuele no deal Brexit is HUB Eindhoven bovendien een draaischijf voor pakketvolumes van en naar het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen voor Nederland, maar ook omringende landen tot en met Polen. De gehele douaneprocedure zal digitaal worden afgehandeld voor circa 60.000 zendingen per dag.

De  LS-4000 CB sorter, ook wel ‘green sorter’ genoemd, vormt het kloppende hart van het gebouw. Met een capaciteit van 50.000 pakketten per uur biedt het veel flexibiliteit om pieken op te vangen, aldus DPD. Het sorteerproces is volledig geautomatiseerd, waardoor pakketjes soms maar een paar minuten in het gebouw zijn.

Alle 500 medewerkers van de huidige locatie zullen meeverhuizen naar de nieuwe HUB Eindhoven.

Minister Hugo de Jonge en wereldtop squashspelers Ali Farag en Nour El Sherbini openen het nieuwe distributiecentrum later vandaag. Deze week vindt tevens een internationaal squashevenement plaats, de DPD Open, een initiatief van DPD georganiseerd door de PSA.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond