Deel dit artikel
-

DPD lanceert eerste elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem

Pakketbezorger DPD neemt nog dit jaar 100 elektrische bussen in gebruik. Dit ligt in lijn met de duurzaamheidsambitie van DPD om in 2025 in de 30 grootste Nederlandse steden CO2 neutraal te bezorgen.

De eerste elektrische bussen rijden nu in Amsterdam en Haarlem. Dit jaar nog volgen ook de steden Eindhoven, Breda, Groningen en Maastricht.

DPD bezorgt al sinds 2012 CO2 neutraal. De inzet van deze elektrische bussen is de volgende stap.

Om de stap naar emissievrij bezorgen te realiseren heeft DPD een overeenkomst afgesloten met Volkswagen (E-Crafter), Mercedes (E-Sprinter) en Renault (E-Master).

De 30 steden waar DPD in 2025 emissievrij bezorgt zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

Onder meer wordt een samenwerking aangegaan met 50five, partner voor het realiseren van de elektrische infrastructuur en de laadstations. Met hen opent DPD vandaag dan ook één van de grootse laadpleinen van Nederland, waar uiteindelijk minimaal 70 elektrische bussen kunnen opladen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond