Deel dit artikel
-

DPD start bouw nieuw depot Amsterdam in Vijfhuizen

Pakketdienst DPD start vanaf deze maand met de bouw van een nieuw depot Amsterdam in Vijfhuizen. De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000 vierkant meter en zal naar verwachting in juni 2020 in gebruik worden genomen.

In de praktijk zullen de pakketten na een eerste sortering in de nationale en internationale HUBs van DPD in Europa worden aangeleverd op depot Amsterdam. Vanaf hier worden uitrijroutes gesorteerd en pakketten direct geleverd bij de ontvangers in de regio Groot-Amsterdam.

Net als in de recent geopende HUB Eindhoven, wordt ook in Amsterdam gebruikgemaakt van de nieuwste technologie. De LS-4000 CB sorter, het kleine broertje van de sorter in Eindhoven, heeft volgens de pakketvervoer een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters.

Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met Goodman ontwikkeld op vier hectare grond, gelegen op bedrijventerrein De Nieuwe Liede in Vijfhuizen. In juni 2020 vindt een feestelijke opening plaats en zal het pand door DPD in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond