Deel dit artikel
-

DPDK wint met Nike Reactor jaarprijs CSS Design Awards

Digitaal bureau DPDK heeft bij de CSS Design Awards de prijs voor Website of the Year in de wacht gesleept. Het bureau kreeg de prijs voor de experimentele microsite van Nike React.

Ter promotie van de Nike React-lijn ontwikkelde DPDK een site die duidelijk moet maken hoe licht deze nieuwe sneakers zijn. De campagnepagina vraagt bezoekers bij binnenkomst naar hun verwachtingen. Door ze te laten kiezen uit diverse materialen en objecten en de eigen hardloopstijl, genereert het een bijpassende en gepersonaliseerde 3D-figuur. Opgebouwd uit bijvoorbeeld veertjes, ballonen en skippyballen. En uiteraard het geadviseerde paar schoenen. De video ervan is op te slaan en via social media te delen.

Bijzonder aan het project is dat de Nike Reactor in eerste instantie bedoeld was als instore communicatiemiddel, vertelt DPDK’s CEO Pim van Helten. De oplossing bleek echter zo goed in elkaar te steken dat Nike er ook een online campagne in zag. Daarmee was voorafgaande aan het verkoopproces al een gevoel te creëren bij het product.

“Omdat Nike van zichzelf al zo’n enorm kwaliteitsniveau heeft, durft het verder te denken dan de bestaande marketingkalender”, zegt Van Helten. “Er werken designers die zo diep in de materie zitten dat ze vooruit kunnen lopen op trends. Dat maakte het voor ons als bureau zowel interessant als uitdagend. Je werkt met mensen die nooit in één keer tevreden zijn. Het wrijft op een goede – motiverende – manier.”

Voor de bouw ervan heeft DPDK gebruikgemaakt van HTML, CSS en WebGL. Alle animaties draaien op basis van GSAP – het GreenSock Animation Platform. Daarmee won het bureau niet alleen deze website van het jaar-verkiezing. Eerder is al een zilveren Lovie, W3 Award en een maandprijs bij Awwwards toegekend. CSS Design Awards nomineert het bedrijf hoogstwaarschijnlijk ook als bureau van het jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond