Deel dit artikel
-

DPG Media verkoopt Startpagina, GoeieVraag, SchoolBANK

DPG Media verkoopt de klassieke organische verkeersrekkers Startpagina, GoeieVraag en SchoolBANK. De nieuwe eigenaar is Kompas Publishing van Aart Wallet en Steven Flipse.

Met de verkoop wil de uitgever zich gefocust kunnen richten op nieuwsmedia, magazines en online diensten. Het onderhouden en uitbouwen van de meer sociaal gedreven titels valt daar niet onder. Wel zal DPG Media de titels blijven exploiteren.

Startpagina.nl, opgericht in 1998, staat ondanks zijn leeftijd en eenvoud nog steeds in de top 50 grootste sites qua bereik. In het Vinex-rapport over november 2020 stond het op plaats 36 met een bereik van 3,3 miljoen. In de zomer van 2019 was dat nog 4,1 miljoen.

Schoolbank.nl was, net als Hyves, een veelgebruikte site om vriendschappelijke banden aan te halen met oude bekenden. Facebook nam die functie grotendeels over. GoeieVraag blijft aantrekkelijk vanwege het praktische nut dat grote groepen eraan ontlenen. Diens concurrent Omaweetraad.nl viel recent in handen van niche-uitgever Reachmore.

Aart Wallet en Steven Flipse zijn al jaren actief op de scheidslijn van uitgeven, techniek en online exploitatie.

Over de financiële kant van de transactie maken de partijen niets bekend. Alle medewerkers werkzaam voor Startpagina en SchoolBANK gaan mee naar Kompas Publishing.

Wallet zegt in een persbericht: “Wij zien mogelijkheden om Startpagina verder te verbreden waarbij de focus blijft liggen op het zoeken, vinden en ontdekken van nuttige en handige informatie. SchoolBANK is al jaren een niche social netwerk waar wij in de huidige markt veel potentie zien voor groei. Wij zijn blij dat we met de overname een sterk team aan specialisten in huis krijgen.”

Foto: Walt Stoneburner (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond