Deel dit artikel
-

Drankjes betalen met telefoon

De Rotterdamse Hollywood Music Hall (HMH) introduceert mobiel betalen en is daarmee naar eigen zeggen de eerste discotheek in Europa waar het entreebewijs, de drankjes en de garderobe betaald kunnen worden met de mobiele telefoon.

Vanaf 18 oktober kunnen alle bezoekers ban de Hollywood Musichall in Rotterdam betalen door een sms te sturen aan de kassa’s en muntautomaten. Het betaalsysteem dat ‘Tikkies’ heet, is een online portemonnee waarmee gebruikers kunnen betalen via de mobiele telefoon of internet.

Tikkies is de afgelopen vijf maanden getest door een aantal vaste bezoekers van de Rotterdamse discotheek. Op dit moment betaalt twaalf procent van de bezoekers de drankjes, garderobe en entree met hun mobieltje. Eigenaar Fred Diaz Bauste, heeft hoge verwachtingen: “De mensen die het betaalsysteem gebruiken vinden het cool en makkelijk. Daarnaast is het ook een soort van `hebbedingetje. Niet alleen in HMH, maar ook in andere horecagelegenheden en winkels zal het zeker aanslaan.” Mobiel betalen is volgens de ondernemer erg aantrekkelijk. “Klanten kunnen sneller afrekenen en het is veiliger omdat er minder contant geld in omloop is”, aldus Bauste.

Mobiel betalenIn augustus gingen twee grote proeven met mobiel betalen van start. Bij een C1000 filiaal in Molenaarsgraaf kunnen honderd klanten via mobiel betalen hun boodschappen betalen en statiegeld innen. Betrokken partijen bij die proef zijn onder andere Logica CMG en de Rabobank.

Maandag 24 augustus klonk het officiële startsein voor een proef van Payter, de maatschappij de pinbetalingen in Nederland beheert. Duizend Rotterdammers kunnen via hun mobiele telefoon betalen bij een dertig winkels (waaronder Albert Heijn) in het centrum van die stad. Verwacht wordt dat eind van dit jaar eerste resultaten va die tests naar buiten worden gebracht.

Al eerder wist een Rotterdamse discotheek de aandacht op zich te vestigen door toepassing van ict. In 2004 bracht de Baja Beachclub bij een aantal vaste klanten een RFID chip onder de huid aan. Via de chip werd de rekening bijgehouden. Dit systeem wordt nog steeds door klanten gebruikt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Derk Arwin

Kijkende naar de demo is dit een 1op1 kopie van Moxmo (2002). Google daar maar eens op om te kijken hoe dat afliep…

patrick

zo als het wordt gedaan, lijkt het me wel dat je het gaat gebruiken. ben benieuwd of andere horecagelegenhed3n zich ook gaan aansluiten op tikkies

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond