Deel dit artikel
-

Belgische Dreambaby start tweedehands service

Dreambaby, de babyspecialist van de Belgische Colruyt Group, is in zes winkels een tweedehands dienst begonnen. De vraag naar tweedehands groeit al jaren sterk en de retailer wil daarop inspelen. Klanten kunnen online tweedehandsspullen reserveren en vervolgens afhalen in een van de zes deelnemende winkels.

Bovendien wil met Dreambaby ook actief inzetten op duurzaamheid, waar een tweedehandsaanbod mooi bij aansluit.

De jarenlange expertise om dit project in goede banen te leiden, neemt Dreambaby over vanuit het vroegere NewStory dat al tweedehands baby- en kinderspullen verkocht binnen Colruyt Group.

De vraag naar tweedehandsproducten blijft groeien en die trend lijkt onomkeerbaar. Specifiek voor babyspullen lijkt de vraag ook toe te nemen. Uit marktonderzoek van Colruyt Group in 2020 bleek dat al 32 procent van de Belgen hun babyspullen tweedehands wilde aankopen. Ouders verzamelen doorgaans hun babyspullen door nieuw en tweedehands te combineren: 55 procent van de spullen is nieuw, 45 procent is tweedehands.

Bij de start van Dreambaby Tweedehands zullen zes winkelpunten deelnemen: in Denderleeuw, Merksem, Gent, Namen, Doornik en Bree. Een uitbreiding vstaat op de planning eens alles goed is uitgerold.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond