Deel dit artikel
-

Drie techstartups in finale IBM SmartCamp

Drie techstartups hebben de finale bereikt van de innovatiewedstrijd SmartCamp: Poikos, enerGQ en OmniP Labs. SmartCamp is een samenwerking tussen IBM en Startupbootcamp, de groeiversneller voor jonge bedrijven.

De deelnemende teams aan SmartCamp zijn vooral beoordeeld op de kracht van de gebruikte technologie, de strategie om het idee in de markt te zetten en de kunde van de teamleden. Op 23 oktober worden de finalisten in de ochtend door business- en marketingexperts klaargestoomd voor hun finale presentatie aan een gerenommeerde jury.

Poikos heeft de FlixFit-technologie ontwikkeld, dat een nauwkeurige 3D-scan van het menselijk lichaam mogelijk maakt door inventief gebruik te maken van de camera op je smartphone of webcam. Door gebruik te maken van  deze technologie kunnen consumenten bijvoorbeeld online een op maat gemaakt kledingstuk bestellen.

enerGQ heeft een slimme energiemeter ontwikkeld die helpt energie te besparen, in sommige gevallen tot wel dertig procent. Op elk gewenst moment kan niet alleen het actuele energieverbruik gemeten worden maar ook het te veel aan gebruik of de besparing, waarbij rekening gehouden wordt met weersomstandigheden en andere factoren die het energieverbruik beïnvloeden.

OmniP Labs werkt samen met de gemeente Amsterdam en de Europese Unie aan een zogenoemde city assistent-app op basis van Open Data and the City SDK-infrastructuur. Hierdoor worden gemeentelijke diensten verrijkt waardoor economische groei verder worden gestimuleerd, ten behoeve van de duurzaamheid van Amsterdam en andere Smart Cities.

De winnaar van de finale wordt zes maanden intensief begeleid om verdere uitbreiding van hun bedrijf te versnellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond