Deel dit artikel
-

Drie op vijf Nederlanders gebruikt prijsvergelijkingsite

Nederlanders vinden het belangrijk om prijzen te vergelijken bij een online aankoop. 58 procent gebruikt daarom prijsvergelijkingsites. Kieskeurig.nl en Consumentenbond.nl zijn het meest populair. Dit blijkt uit de eerste editie van de Marketplace Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope en Hogeschool van Amsterdam onder bijna 7.000 Nederlanders.

Prijsvergelijkingsites spelen een belangrijke rol in de aankoop van producten of diensten. Maar liefst driekwart van de online shoppers (76%) vindt het belangrijk prijzen te vergelijken voordat zij
een online aankoop doen. De meerderheid gebruikt daarbij prijsvergelijkingsites.

Mannen (64%) maken vaker gebruik van dit soort websites dan vrouwen (51%). Daarnaast is opvallend dat hoger opgeleiden (67%) vaker prijsvergelijkingsites gebruiken dan lager (57%) en middelbaar
opgeleiden (58%).

Online shoppers gebruiken het vaakst Kieskeurig.nl (26%), Consumentenbond.nl (25%), Independer.nl (22%), Beslist.nl (20%) en Tweakers.net (18%) om producten of diensten te vergelijken. Op enige afstand volgen UnitedConsumers.com, Pricewise.nl, Prijsvergelijken.nl, Google Shopping en Overstappen.nl.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

3 Reacties

Ricardo

Als ik onze statistieken erop nakijk moet Google Shopping ruim bovenaan staan.
Ik denk dat heel veel mensen niet weten dat ze Google Shopping gebruiken.

Wouter

@Ricardo, de vraag is wel of ze Google Shopping gebruiken als prijsvergelijker of simpelweg doorklikken naar je webshop. Verder is beslist geen vergelijker meer, maar meer gefocust op click in > click out.

@Emerce zijn er in het onderzoek rekening gehouden met de verschillende branches (speelgoed, home & living, elektronica e.d.)?

John Eves

Van dit lijstje klopt helemaal niets, google shopping staat sky high boven de andere vergelijkers.
Weet niet wat men heeft onderzocht of hoe de vraagstelling is geweest, maar je kunt weinig waarde hechten aan dit onderzoek.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond