Deel dit artikel
-

Driehonderd miljoen voor boodschappen-app Getir

De boodschappen-app Getir krijgt driehonderd miljoen dollar venture capital en wil komende maanden actief worden in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Met de nieuwe kapitaalinjectie stijgt Getir op thuismarkt Turkije naar de top van de lijst ‘hoogst gewaardeerde internetbedrijven’. Tot dit weekend stond Peak Games, vorig jaar gekocht door Zynga, bovenaan die lijst. Nu is dat het bedrijf dat belooft om boodschappen binnen tien minuten na de order te bezorgen.

De investering vindt plaats tegen een waardering van 2,6 miljard dollar. De series C-ronde werd geleid door Sequoia Capital en terugkerend investeerder Tiger Global. De investeringsronde omvatte zeven van de acht zitten investeerders.

Twee maanden geleden haalde Getir nog 128 miljoen euro op. De snelle, nog grotere derde financieringsronde laat zien dat er een intense strijd gaat komen om marktaandeel. Het Nederlandse Crisp is in die zin een kleintje want haalde onlangs ‘maar’ dertig miljoen euro op bij geldschieters. Gorillas uit Berlijn, reeds actief in verscheidene Nederlandse steden, haalde vorige week nog 240 miljoen euro groeigeld op. De oorlogskas en portemonnee met werkkapitaal is goed gevuld.

Andere spelers in deze markt zijn bijvoorbeeld Dija, Cajoo en Weezy en wellicht zien ook partijen als Deliveroo en Just Eat Takeaway handel in deze aanpalende business. Getir is op zijn thuismarkt in elk geval wel actief als maaltijdbezorger.

De razendsnelle boodschappendiensten die nu de kop opsteken, hebben magazijnen in drukbevolkte gebieden met daarin duizenden populaire dagelijkse boodschappen. Voor een bezorgtarief van 1,80 rijdt er binnen tien minuten na het plaatsen van de order een bezorger voor.

Foto: David Mulder (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

G Blijvens

Het wordt druk in de quick e-commerce…. zeg maar: slagveld…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond