Deel dit artikel
-

Drone-bezorgbedrijf van Alphabet start in Dallas

Wing, het drone-bezorgbedrijf van Alphabet, lanceert vandaag zijn eerste commerciële dienst in de VS. De zogenoemde quadcopters van het bedrijf zullen bestellingen bezorgen aan tienduizenden huishoudens in Frisco en Little Elm, beide voorsteden van Dallas, Texas.

Klanten kunnen artikelen bestellen bij een beperkt aantal winkels die samenwerken met Wing, zoals Walgreens, Blue Bell Creameries, Easyvet en Texas Health.

Zodra er een bestelling binnenkomt, nemen medewerkers van elke partnerwinkel de artikelen mee naar buiten en laden ze die in een kartonnen doos.

In tegenstelling tot de bezorgdrones van Amazon hoeven de quadcopters niet te landen om goederen af te geven. De drone daalt naar een hoogte van zeven meter en laat vervolgens het pakket aan een ketting zakken.

Wing heeft al vluchten verzorgd elders in de VS, Finland en Australië. In Logan, Australië, een voorstad van Brisbane, zijn meer dan 50.000 pakketjes bezorgd. De technologie werd al langer getest in Dallas.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik weet niet of ik dit wel wil. Laten we die vraag eens stellen. En dat is geen 50/50 ding, ik denk als 10% dit niet wil je het niet moet optuigen.
Vooralsnog moedig ik verveelde tieners aan om de ketting even om een tuinhekje te knuppen. Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond