Deel dit artikel
-

Dropbox heeft Dell nodig voor zakelijke markt

Je mag dan wel een veelbelovende online startup zijn, om grootzakelijke gebruikers te paaien heb je sterke partners nodig: Dropbox ging deze week in zee met Dell.

Dell gaat de zakelijke diensten van Dropbox aanbieden. Dropbox for Business wordt gecombineerd met de cloudversie van Dells Data Protection-oplossing voor beveiligde opslag van bedrijfsgegevens. Overigens werkt die software ook met Box en Microsofts Skydrive.

Die samenwerking is essentieel, want op zichzelf kan Dropbox (tweehonderd miljoen gebruikers) zich maar moeilijk aan de grootzakelijke markt verkopen, ondanks de claim dat 95 procent van de Fortune 500 klant is. De gratis versie van Dropbox heeft niet veel om het lijf. Er wordt maar drie gigabyte aan opslagcapaciteit geboden. De zakelijke versie kost 795 dollar per jaar voor vijf gebruikers en 125 dollar voor iedere extra gebruiker.

Maar IT-beheerders van grote bedrijven – met uitzondering van bijvoorbeeld National Geographic en BCBG – waren tot dusverre huiverig om kritische bedrijfsgegevens bij Dropbox achter te laten. Dropbox introduceerde pas enkele maanden terug Single Sign-On (SSO) via Microsofts beheersoftware Active Directory. Op die manier voegt men zich naar centraal IT-beheer bij bedrijven. Door de samenwerking met Dell met het vertrouwen worden versterkt.

Dropbox is niet het enige virtuele opslagbedrijf dat versterking zoekt. Box kondigde een dezer dagen een samenwerking aan met de telecomaanbieders Telstra en EE. Het Australische Telstra investeerde zelfs honderd miljoen dollar in het Amerikaanse bedrijf. De bedoeling is dat Box via Australië de Aziatische markten gaat betreden. Zakelijke klanten in Europa en Latijns-Amerika worden benaderd via Telefónica Digital en Deutsche Telekom.

Box heeft een lichte voorsprong op Dropbox, omdat men van meet af aan zakelijke gebruikers op het oog had. In 2011 weigerde Box nog een overnamebod door Citrix Systems van vijfhonderd miljoen dollar. Volgend jaar is een beursgang gepland die zal worden begeleid door Morgan Stanley, Credit Suisse en JPMorgan Chase. Het bedrijf hoopt vijfhonderd miljoen dollar op te halen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

Mooi bedrijf, en realistisch dat zij 500M bij beursgang ophalen. Goed en bewezen business model, en here to stay.
Ter vergelijking, het bedrijf achter candy crush wil 5 miljard(!!!) ophalen bij een beursgang volgend jaar. Wat snap ik niet?!?!

Rick

Interessant ook hoe Box zich ontwikkelt van one-trick-pony (bestandjes delen) naar een samenwerkingsplatform.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond