Deel dit artikel
-

Dropbox in maildiensten

De virtuele kluis Dropbox stapt in maildiensten. Het Amerikaanse bedrijf heeft Mailbox overgenomen, een razend populaire app voor iOS. Alle dertien werknemers van ontwikkelaar Orchestra gaan mee.

Hoewel iOS zelf over een gewaardeerde mailapplicatie beschikt, wordt Mailbox geprezen om  zijn extra’s en handigheidjes. Gelezen mailtjes vink je met een veeg af, ongewenste mail gooi je weg door iets verder te vegen. Maar je kunt ook berichten tijdelijk ‘parkeren’ om ze later alsnog te lezen. De app lijkt vooral in de smaak te vallen bij gebruikers die een zo schoon mogelijke inbox willen.

Hoewel de app blijft bestaan, is het de bedoeling om de technologie te integreren met Dropbox. Een mogelijkheid zijn bijlagen voor email. Daarover hadden beide bedrijven al eerder gesproken, zo meldt The Wall Street Journal. Mailbox kan nu profiteren van de marketingkracht van Dropbox.

Dropbox, gewaardeerd op vier miljard dollar, heeft zelf honderd miljoen gebruikers en 250 man personeel. Het bedrijf zou volgens TechCrunch minimaal 50 miljoen, maar wellicht eerder iets van 100 miljoen dollar voor Mailbox hebben betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond