Deel dit artikel
-

Dropgifts, cadeaus geven via Facebook

Rocket Internet lanceert Dropgifts in Nederland, een site om Facebookvrienden een cadeaubon te geven die ook in de bakstenen wereld kan worden ingeruild.

Investeerder en incubator Rocket Internet lanceerde de cadeaudienst vorige maand in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië. Deze week is Nederland aan de beurt. Het lokale team in Amsterdam haalde al een aantal retailers aan boord om hun cadeaubonnen via Facebook te slijten.

Dropgifts.nl is een site waarbij gebruikers met hun Facebookaccount inloggen. Vervolgens zien ze wie van hun vrienden in de komende twee weken jarig is. Met een klik op de muisknop kunnen ze een cadeau aan die persoon geven. Bonnen van een paar euro kunnen gratis zijn omdat de retailer die sponsort, maar de waarde ervan kan ook worden opgeschroefd als vrienden extra geld aan die bon toevoegen. De site bemiddelt daarin.

De eerste ondernemers die dit kanaal gebruiken om via Facebook nieuwe handel te genereren zijn Nationale Tijdschriftenbon, Zalando, Center Parcs, Vliegwinkel, Dalani, Boekkado en Wijnbeurs.

Een zegsman beaamt, dat meer adverteerders volgen. Daar worden nu gesprekken mee gevoerd.

Het marketingbudget van Dropgifts.nl wordt grotendeels ingezet via Facebook Advertising, de rest via andere gebruikelijke kanalen als AdWords.

Binnenkort brengt het bedrijf ook een mobiele app uit, zodat gebruikers onderweg cadeaus kunnen uitdelen aan jarige vrienden.

Geld wordt verdiend met het aanbrengen van nieuwe handel voor de aangesloten retailers en door een vergoeding te vragen voor het verhogen van het cadeaubedrag door vriendengroepen.

Rocket Internet leunt bij zijn conceptontwikkeling graag op buitenlandse successen. Dropgifts lijkt geschoeid op het idee achter het van oorsprong Zweedse Wrapp.com.

Deel dit bericht

3 Reacties

Team DropGifts.nl

Erg leuk dat we nu al genoemd worden; we zijn aan het aftellen tot de lancering.

Team DropGifts.nl heeft er erg veel zin in; we houden jullie op de hoogte!

Sander Berg

Wat een regelrechte kopie van Wrapp zeg. Word lid van beide en zoek de verschillen 🙂 Maar goed, daar staat Rocket bekend om. Op zicht valt de gelijkenis in layout nog mee. In tegenstelling tot hun echt schaamteloze kopie van pinterest.com. Check hun kopie op pinspire.nl

Anthony

@sander Agree!

Zie ook comments onder dit artikel: http://www.frankwatching.com/archive/2012/04/05/dropgifts-gezamenlijke-cadeauservice-via-facebook/?st=1#rating

@Emerce het zou jullie sieren om geen aandacht te geven aan deze copycats.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond