Deel dit artikel
-

Dubbelcijferige groei Netflix, zoekt toch vernieuwing

Netflix begint 2024 goed, met dubbelcijferige groei voor omzet en winstmarge. Het stelt de winstverwachting zelfs iets naar boven bij. Voor de lange termijn zoekt het vernieuwing in zijn aanbod.

Zojuist publiceerde de videodienst de financiële cijfers over de eerste drie maanden van 2024. De omzet, zo blijkt, steeg met 15 procent tot 9,4 miljard dollar. Dat blijft naar verwachting het groeipercentage voor de rest van het jaar.

De verwachte winstmarge gaat omhoog van 24 naar 25 procent.

Die zouden fijne cijfers moeten zijn voor beleggers, maar het aandeel stond in de handel nabeurs toch twee procent lager. De reden daarvoor is niet duidelijk. Wellicht hangt het samen met Netflix’ besluit om vanaf 2025 geen abonneecijfers meer te rapporteren. Dat maakten ze ook vanavond bekend.

In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal abonnees met 9,3 miljoen tot 269,6 miljoen. Dat zijn mensen die de volle mep aan abonneegeld te betalen en een groep die een lager maandbedrag betaalt, maar in ruil daarvoor naar reclameblokken kijkt.

Die laatste groep groeit van kwartaal op kwartaal significant. In de landen waar Netflix abonnementen met reclamekorting heeft, neemt veertig procent van die nieuwe kijkers het goedkopere abonnement. Deze groep groeide in omvang met 65 procent, waar dat in de twee kwartalen hiervoor zeventig procent was. Het lijkt in een behoefte te voorzien.

Een kleine zeventien miljoen abonnees heeft het goedkopere reclame-abonnement, oftewel: 6,3 procent van het totaal.

Bij het reclameproduct is nog wel werk aan de winkel richting adverteerders. Die willen betere meetmethodes om het rendement van hun media-investeringen te kunnen berekenen. Netflix werkt daarana met Kantar en Lucid (brand awareness en recall) en Nielsen Catalina Solutions (verkoopcijfers).

Netflix wil behalve met een beter reclameproduct zijn portfolio ook uitbreiden met meer en betere spelletjes en meer live televisie. Specifiek: comedy, sport, muziek en spelshows. Dat staat al langer op het wensenlijstje. Netflix gaat de bokswedstrijd tussen Jake Paul en Mike Tyson uitzenden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond