Deel dit artikel
-

Duidelijke verschuiving in (kijk)gedrag in het on demand kijken van videocontent op groot scherm

Ruim 80 procent van de Europeanen verkiest het on demand kijken van videocontent via een internetverbinding op de ‘normale’ tv boven lineaire tv. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat COG Research, in opdracht van de ShowHeroes Group, in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en vijf andere Europese landen uitvoerde.

Hoewel de Europese marktpenetratie in vergelijking met de Verenigde Staten nog niet zo hoog is, laten de nieuwe onderzoekscijfers zien dat Europa en het Verenigd Koninkrijk een grote inhaalslag op dit gebied aan het maken zijn. Van de zeven onderzochte landen is het aantal zogenoemde CTV-kijkers in Spanje met 86 procent het hoogst.

Na Frankrijk (84 procent) en Oostenrijk (82 procent) staat Nederland met 81 procent op de vierde plek van landen waar de respondenten een duidelijke voorkeur voor CTV hebben boven lineaire tv. De gemiddelde dagelijkse kijktijd van CTV-kijkers in Nederland is 1-2 uur, maar 35 procent van de gebruikers zegt dat ze meer dan 4 uur CTV-content per dag kijken.

Voor Nederlandse kijkers is vooral het gemak van een knop op de afstandsbediening die hen direct naar hun favoriete apps brengt, een belangrijke reden waarom zij advertising video on demand (AVOD)-apps gebruiken.

Die voorkeur voor gemak komt ook duidelijk naar voren in de vragen over advertenties op de verschillende kanalen. Van de Nederlandse respondenten gaf 40 procent aan gebruik te hebben gemaakt van een QR-code in advertenties, en 52 procent zou deze functionaliteit vaker willen zien. Verder gaf 67 procent van de respondenten aan liever CTV-advertenties te zien dan advertenties op YouTube of lineaire tv. CTV-advertenties zijn in hun optiek korter, relevanter en van betere kwaliteit.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond