Deel dit artikel
-

Duits handelsverbod voor bitcoinzwendel Olympus Markets

Toezichthouders in Slowakije, Spanje, Nieuw Zeeland en Duitsland blijken de afgelopen maanden te hebben gewaarschuwd voor de activiteiten van Next Trade, het bedrijf achter Olympus Markets. Hier komen Nederlanders terecht als zij reageren op misleidende bitcoinadvertenties waarin de namen worden misbruikt van bekende Nederlanders. Het Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht blijkt aan Next Trade, ook opererend onder de naam Aspen Holding, begin augustus een handelsverbod te hebben opgelegd.

De Duitse toezichthouder had in april ook al een handelsverbod opgelegd aan Olympus Markets. De Spaanse Comision Nacional del Mercado de Valores (CNMV) waarschuwde in juni ook al voor Olympus Markets, net als autoriteiten in andere landen.

Gebruikers die contact opnemen met het bedrijf moeten om te beginnen via hun credit card vaak 250 euro inleggen. Daarna worden ze overgehaald om nog meer bedragen over te maken. Een Nederlands slachtoffer schreef eerder dit jaar: ‘Hun verhaal is dat zij een even groot bedrag als jij inleggen. Daarmee worden ‘winsten’ behaald die je op je account op hun website kunt zien. En dan begint het ècht grote werk; je wordt verleid om veel grotere bedragen in te leggen – denk aan duizenden tot tienduizenden. Je blijft ‘winst’ maken (op het scherm in ieder geval). Op een gegeven moment is er plotseling een ‘probleem’, en is een groot gedeelte van je geld verdampt. Je kunt het nog wel ‘redden’, nl door er meer geld in te steken.’

Aspen Holding lijkt dezelfde werkwijze te hanteren. De reden dat dit bedrijf op het eiland Vanuatu is gevestigd is vermoedelijk dat ze een vermelding kunnen krijgen bij de Vanuatu Financial Services Commission, die geen toezicht houdt op brokers.

Olympus Markets werkt hoofdzakelijk met affiliates, die voor klanten moeten zorgen. De CPA (Cost Per Acquisition) van 600 dollar verklaart waarom er een enorme hoeveelheid misleidende advertenties circuleert die met trucs via Facebook en Google worden aangeboden.

Een van de affiliates Vip Response uit Utrecht werd vorige week in verband gebracht met de misleidende bitcoinadvertenties. Daarop ging de website enige dagen op zwart. Inmiddels is de lijst van werknemers van de site verwijderd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond