Deel dit artikel
-

Duitse DNS-blokkade door rechter juist verboden

Terwijl Ziggo en XS4ALL van de rechter de toegang tot The Pirate Bay moeten blokkeren, heeft een Keulse rechter het tegenovergestelde verordend: Deutsche Telekom moet klanten toegang blijven bieden tot kansspelsites, ook als zij weet dat die illegaal zijn.

Deutsche Telekom kreeg in augustus 2010 van de lokale overheid in Nordrhein-Westfalen te horen dat het de toegang tot Bwin en Tipp24 verplicht moest blokkeren. Beide goksites zijn naar Duits recht illegaal. Deutsche Telekom moest een zogeheten DNS blokkade toepassen, net zoals XS4ALL en Ziggo dat nu moeten gaan doen.

Donderdag verwees een Keulse rechter het besluit van de lokale overheid naar de prullenmand. Het argument: als toegangsprovider is het telecombedrijf niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites, zelfs als is vastgesteld en ook bewezen dat ze illegaal zijn. De overheid was volgens de rechter te ver gegaan. Wat meespeelt, is dat niet alle providers in de regio een verbod is opgelegd. In december werd een soortgelijke blokkade door Vodafone ook al opgeheven.

Deutsche Telekom zegt verheugd te zijn over het besluit van de rechtbank. Net als XS4ALL en Ziggo vindt het telecombedrijf dat het blokkeren van specifieke IP-adressen en domeinen het recht op vrije toegang tot het internet beperkt.

Overigens krijgen de beide omstreden goksites naar alle waarschijnlijkheid alsnog een licentie. Zij vochten bij het Europese Hof van Justitie met succes het monopolie van de staat aan.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruben

Er is een alternatief voor de Pirate Bay!: http://www.depiratebay.nl . Non-commercieel en opgericht voor en door downloaders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond