Deel dit artikel
-

Duitse ING lanceert video-identificatie

ING-DiBA, de Duitse bankdochter van ING, lanceert een heel nieuwe manier van identificeren. Dat kan voortaan via de webcam van pc, tablet of smartphone. Klanten hoeven niet meer naar het postkantoor te komen.

De nieuwe technologie kan worden gebruikt voor het openen van nieuwe of extra bankrekeningen. De identificatie vindt volledig thuis plaats. Het proces duurt nog geen vijf minuten. Het enige wat de klant hoeft te doen is zijn paspoort tonen en bewegen. Zo kunnen onder meer het hologram en andere echtheidskenmerken worden gescand. Per e-mail of SMS krijgt de klant dan een TAN code waarmee de identificatie kan worden bevestigd.

Op dit moment komen alleen Duitse paspoorten in aanmerking, paspoorten uit andere landen volgen later. De technologie is ontwikkeld door het Duitse WebID Solutions en kan gewoon met een standaard browser worden gebruikt.

ING-DiBA is met 8 miljoen klanten de derde bank van Duitsland. Jaarlijks komen er zo’n half miljoen klanten bij.

Overigens is ING-DiBA niet de eerste bank die de technologie heeft toegepast. Die eer gaat naar de kleine Süd-West-Kreditbank (SWK) uit Bingen am Rhein.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond