Deel dit artikel
-

Duitse online luierwinkel naar de beurs

De Duitse tegenhanger van Diapers.com, Windeln.de, gaat later dit jaar naar de beurs. Daarmee wil het bedrijf honderd miljoen euro nieuw kapitaal ophalen.

De geruchten in de Duitse media waren er al langer, maar gisteren maakte Windeln.de formeel bekend dat het een notering wil aan de beurzen in Frankrijk en Luxemburg.

De honderd miljoen die het hoopt op te halen komt van uitgifte van nieuwe aandelen. Daarnaast zullen zittende aandeelhouders voor tachtig miljoen aandelen verkopen.

Het is geen verrassing dat het bedrijf naar de beurs gaat. Vorig jaar stapte zakenbank Goldman Sachs in. Begin deze maand kreeg Windeln.de een nieuwe CFO met verantwoordelijkheid over Finance & Controlling, Accounting, Investor Relations, Legal, Personal en Facility Management. Kortom, de oud-medewerker van Goldman Sachs, Nikolaus Weinberger, moet de winkel optuigen voor de beurs.

Windeln.de is enkel actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is niet bekend voor welke eventueel nieuwe strategische doelen het nieuwe kapitaal zal worden aangewend.

Foto: Kevin Dooley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond