Deel dit artikel
-

Duitse overheid blijft bitcoins dumpen

De Duitse regering heeft wederom meer dan 5300 Bitcoin verplaatst naar cryptobeurs Kraken met als doel die te verkopen. In totaal heeft de overheid 23,787.7 BTC in bezit ter waarde van 1,5 miljard dollar.

De bitcoins komen van de illegale filmsite Movie2k.to die in januari door de Duitse autoriteiten werd opgerold.

Parlementslid Joana Cotar riep al op om de munten niet zo gehaast te verkopen. De digitale munten zouden beter gebruikt worden om Duitsland te beschermen tegen slechte economische tijden, maar de Duitse overheid is kennelijk vastbesloten om de munten van de hand te doen.

Het dumpen van de bitcoins is een van de redenen voor de lage Bitcoin koers. De bitcoinprijs is sinds de top van 73.800 dollar langzaam maar zeker gedaald tot 57.000 dollar.

Ook het terugbetalen van munten aan gedupeerden van Mt. Gok heeft voor een flinke prijsdruk gezorgd.

Analisten hebben hun hoop gevestigd op donderdag. Dan wordt de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten gepubliceerd. Doordat de CPI wat lager uitviel dan verwacht, neemt de kans op snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank toe. Een lagere rente betekent dat sparen minder aantrekkelijk wordt en beleggen in crypto populairder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond