Deel dit artikel
-

Duitse pakketbezorgers rekenen op topdrukte

Duitse pakketbezorgers verwachten rond de feestdagen meer pakketten te bezorgen dan ooit tevoren. Zowel Hermes als DPD verwachten een volumegroei van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder.

DPD, een dochteronderneming van de Franse posterijen, noemt geen cijfers, in tegenstelling tot Hermes, dat voor het vierde kwartaal rekening houdt met 120 miljoen pakketbezorgingen.

De twee ondernemingen zijn de grootste concurrenten van marktleider Deutsche Post DHL, die zich niet wil wagen aan een voorspelling.

Ook een kleinere concurrent als GLS, een dochteronderneming van het Britse Royal Mail, verwacht meer omzet. GLS Deutschland verwacht een toename van meer dan 100.000 pakketten per dag.

De bezorgers draaien al overuren door corona. In december 2019 leverde DPD gemiddeld iets meer dan twee miljoen pakketten per werkdag in Duitsland, wat al hoog was. Dit cijfer werd eerder dit jaar overtroffen door 2,2 miljoen pakketten. Voor de komende december verwacht DPD 2,5 miljoen pakketten per werkdag. Daar staat wel een verlies tegenover van het aantal B2B leveringen. De industrie verwacht een daling van vijf procent.

Echter, de situatie is anders in de B2B pakket business (Business to Business): er is een daling hier, en de industrie verwacht een daling van maximaal vijf procentals gevolg van Corona-gerelateerde onaangeboorde supply chains.

Hermes zet nu dagelijks 3500 extra werknemers in en heeft 3900 extra voertuigen in gebruik. DPD stuurt 2000 extra voertuigen de weg op en heeft 4000 seizoenarbeiders in dienst genomen.

Foto Hermes

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond