Deel dit artikel
-

Duitse staking tijdens Amazon Prime Day

Duitse werknemers van Amazon leggen vandaag, tijdens Prime Day, het werk neer. Mogelijk heeft de staking ook consequenties voor Nederlandse klanten, aangezien Amazon Nederland vanuit Duitsland bedient.

In distributiecentra in Graben bij Augsburg, Bad Hersfeld (Hessen), Leipzig (Saksen), Rheinberg, Werne (Nordrhein-Westfalen) en Koblenz (Rheinland-Pfalz) wordt vandaag de hele dag gestaakt. Het logistiek centrum in Rheinberg ligt het dichtst bij Nederland, zeventig kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Arnhem.

Ook in Spanje en Polen zijn acties op komst. In Spanje wordt ook woensdag gestaakt.

Het arbeidsconflict met Amazon gaat inmiddels zijn zesde jaar in. Inzet zijn verbeteringen van de arbeidsomstandigheden en een hogere vergoeding.

Dat Prime Day voor deze acties wordt aangewend is niet zo verwonderlijk. De vakbonden raken Amazon op zijn belangrijkste zomerse koopjesdag. Klanten zullen vermoedelijk wel kunnen bestellen, maar krijgen de bestellingen later.

Volgens Amazon legt maar klein deel van de hulpkrachten het werk neer, maar dat is bijna standaard de verklaring die het bedrijf bij stakingen afgeeft.

Prime Day begon maandag sowieso niet al te best. Door de drukte lag de thuispagina er lange tijd uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond