Deel dit artikel
-

Duitse tv-fabrikant Loewe gered (update)

Een groep investeerders, bestaande uit Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen, nemen belangrijke delen van de Duitse fabrikant Loewe over. Dat bedrijf is vooral bekend vanwege designtelevisies.

De continuïteit van het traditionele merk Loewe in Duitse handen is hiermee veiliggesteld, zo laat het bedrijf weten. Naast een nieuw hoofdkantoor in München blijven de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover bestaan, en andere centrale functies blijven in Kronach behouden.

In de toekomstplannen van Loewes nieuwe eigenaars staan smart home entertainment en digitale lifestyle-producten en de strategische samenwerking met de Chinese technologieleverancier Hisense centraal.

Vorig jaar ging het gerucht dat Loewe door Apple zou worden overgenomen. Daar blijkt dan toch een kern van waarheid in te te hebben gezeten, zij het dat Loewe niet bekend heeft gemaakt welke voormalige Apple managers bij de overname zijn betrokken. Wel wordt de naam Jan Gesmar-Larsen genoemd, voorheen van Apple Europa.

In Duitsland zal Loewe van de beurs worden gehaald.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hubert Willocx

Hallo,
Wij hebben jaren LOEWE verkocht en hersteld. Maar door een grote tegenslag ( hart stilstand ) ben ik moeten stoppen met zaken doen . Maar de liefde voor LOEWE blijft bestaan.
Hubert Willocx
Moorselbaan 86
9300 AALST
Belgie
bert.willocx@telenet.be

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond