Deel dit artikel
-

‘Duitse webwinkel Amazon tot 7 procent goedkoper dan Amazon.nl’

De Duitse webwinkel van Amazon is tot 7 procent goedkoper dan de Nederlandse Amazon winkel, in elk geval als het om elektronica gaat. Dat concludeert Omniaretail na analyse van de eerste handelsdag van Amazon.nl.

Het gisteren gelanceerde Amazon.nl moet zich nog waarmaken in Nederland. De verwachting is dat 44 procent van de consumenten die nu nog bij bol.com of Coolblue winkelen pas gaan switchen als de prijs 10 procent lager is.

Dat is nu niet het geval. Het prijsverschil tussen Amazon.nl en zijn grootste rivaal bol blijkt bijvoorbeeld niet erg groot te zijn, gemiddeld zo’n 3 procent.

Omniaretail analyseerde 10.000 elektronicaproducten. Amazon voerde 4560 van deze producten, minder dan de ruim 7000 bij bol.com, en maar iets meer dan Coolblue. Dat is niet verrassend: Amazon.nl is bescheiden begonnen en zal het aanbod voor Nederland gaandeweg verder uitbreiden.

Op de eerste dag had Amazon.nl (aangeduid als Amazon.de) 2257 artikelen die goedkoper waren dan bij bol.com, maar niet minder dan 899 producten bij bol waren goedkoper dan bij Amazon.nl en 291 artikelen hadden dezelfde prijs.

Bij Coolblue ging het om 1684 producten die goedkoper waren bij Amazon. En 361 artikelen die duurder waren bij Amazon. Zelfs mediamarkt en wehkamp voeren altijd nog enkele honderden artikelen die goedkoper zijn dan bij Amazon.

Het verschil tussen de grote prijsverschillen tussen Amazon.de en Amazon.nl is te verklaren uit het aanbod: er zijn meer verkooppartners die artikelen aanbieden voor de Duitse dan voor de Nederlandse markt. En die concurreren ook met elkaar. Nagenoeg alle producten die in Duitsland worden aangeboden kunnen ook in Nederland worden besteld, dus het loont de moeite om nog steeds bij Amazon.de te bestellen. Omniaretail denkt ook dat Amazon.nl dicht bij de Nederlandse prijzen blijft om zijn marges hoog te houden.

De vraag is wel wat het abonnement van Amazon Prime voor invloed gaat hebben op het koopgedrag. Voor een paar euro per maand (2,99 euro) worden alle artikelen gratis bezorgd en krijgen klanten toegang tot muziek- en videodiensten. Die 2,99 euro is veel goedkoper dan de 8 euro in andere Europese landen.

Volgens Omniaretail is Prime Amazons belangrijkste wapen op de Nederlandse markt. Prime leden besteden gemiddeld meer dan niet Prime-leden. In de VS telt Amazon alleen al 100 miljoen Prime leden.

Deel dit bericht

4 Reacties

Aribert Guiking

Goedkoop is wellicht het enige positieve. Want rommelig, structuurloos en waardeloze content. Een klotesite.
https://yataz.nl/woonbranche/post/amazon-bakt-er-nog-steeds-niets-van

Do

Ik gebruik DE al jaren voor gerichte koop van electronica en gereedschap, omdat het goedkoper is. De combi met prime video is perfect. Precies deze artikelen zijn op de NL site veel duurder, om onduidelijke reden. Ik stap voorlopig dus niet over.

Joost

Ik ben wel geswitched naal amazon.nl. Maar toch iets te snel denk ik. Via Amazon.de kan ik t meeste naar Zweden versturen (daar ben ik soms). Vanaf Amazon.nl meestal niet. Dat is n echte tegenvaller voor mij. Heb nu n maand gratis NL Prime, maar ga straks weer gewoon terug.

Fred

Zit nu bij amazon.de met prime. Wanneer ik dat een maand niet gebruikt heb, krijg ik mijn abonnementsgeld weer terug, dus kost het niets. Bij nl is dat volgens mij niet zo! En als je van DE naar NL overstapt, kun je niet meer terug. Wellicht wel met een nieuwe account aanmaken met een ander emailadres.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond