Deel dit artikel
-

Duitsland: Jaarlijks 206 miljard schade cybercrime

De Duitse economie leidt volgens belangenorganisatie Bitkom dit jaar 206 miljard euro schade als gevolg van cybercrime.

Het is het derde jaar dat de teller boven de tweehonderd miljard schade uitkomt, zo rekent Bitkom voor na een enquête onder duizend respondenten.

Het schadebedrag is de optelsom van de waarde van geleden schade als gevolg van datadiefstal, sabotage en industriële spionage. Boeven uit Rusland en China zijn de grootste boosdoeners.

Cybercrime wordt steeds meer gezien als een existentiële bedreiging van de economie en het bedrijfsleven. Iets meer dan de helft van de respondenten stelt dat. Dat is niet vreemd, want als bedrijfsgeheimen via een ondoorzichtige constructies in buitenlandse commerciële handen vallen, dan verliezen deze bedrijven hun concurrentievoordeel. Investeringskosten worden dan een molensteen om de nek.

Ook zien de onderzoekers dat het georganiseerde karakter van de misdaden toeneemt. “Het gevaar wordt onderschat. De tegenstanders heeft een lange adem en wordt steeds agressiever en professioneler.”

Voor de komende twaalf maanden verwacht 82 procent van de ondervraagden een toename van de cyberaanvallen op hun bedrijf.

Foto: Savannah River Site (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond