Deel dit artikel
-

Duizenden mensachtige Tesla-robots aan de slag

De werkvloer van Tesla’s autofabrieken wordt binnenkort niet enkel door mensen bewandeld, maar ook door mensachtige robots.

Wanneer en welke taken deze Tesla Bots krijgen zal nog moeten blijken. Topman Elon Musk wil de robots in elk geval vooral de klussen laten die mensen niet willen of kunnen.

Dit blijkt uit details van twintig interne vacatures die persbureau Reuters heeft bekeken. Tesla’s Optimus-team, een andere naam voor de tweebenige robots, is op zoek naar ‘software en firmware engineers, deeplearning scientists, actuator technicians en stagiairs.’ Zij zullen hun werk toegepast zien worden in ‘duizenden mensachtige robots op onze werkvloeren’.

In augustus 2021 kondigde Musk zijn plan aan een humanoïde robot te bouwen met AI als brein (video). Als mede-oprichter van OpenAI ligt deze materie dicht bij zijn interessegebied. Optimus moet een algemeen werkhulpje van de mens worden. Hij zou bestaan uit hardware en software waarmee Tesla nu ook al zijn auto’s maakt. Dat idee is niet heel vergezocht, want er zitten ook auto-onderdelen in de raketten van SpaceX.

Vannacht organiseert Tesla zijn tweede AI Day, een evenement waarop het zijn expertise en plannen met kunstmatige intelligentie deelt. De sessies gelden als wervingsinstrument voor nieuw personeel.

Foto: soomness (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond